Nieuws

Van Ewijk kijkt uit naar weerzien met oude ploeg: 'Ben altijd een pitbull geweest'

Van Ewijk kijkt uit naar weerzien met oude ploeg: 'Ben altijd een pitbull geweest'

11-02-2023 08:18 Laatste update: 08:39

Milan van Ewijk neemt het komende zondag op tegen zijn voormalige ploeg Feyenoord. De vleugelverdediger van SC Heerenveen doorliep de jeugdopleiding van de Rotterdammers en baalt van het uitblijven van een doorbraak in De Kuip.

Van Ewijk maakt dit seizoen grote sprongen in zijn ontwikkeling en staat op de radar van alle Nederlandse topploegen. Zondag neemt de verdediger het op tegen Feyenoord waar hij zes jaar de jeugdopleiding doorliep. "Dat is vooral heel leuk. Het is niet zo dat ik revanchegevoelens heb, omdat ik er weg moest", vertelt Van Ewijk tegenover De Telegraaf. "Ik heb er tot mijn zestiende gespeeld en ben dus nooit in de buurt van het volwassenenvoetbal geweest. Ik heb bij Feyenoord een goede opleiding gehad. Helaas kon ik niet blijven."

Zondag komt Van Ewijk eerdere oude bekenden tegen. "Het blijft leuk om allemaal jongens weer te zien, met wie je jaren in de jeugdteams hebt samengespeeld, zoals Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Quilindschy Hartman." Hoewel de geboren Amsterdammer in de jeugd nog als aanvaller speelde, is hij nu een razendsnelle verdediger. "In elk team waar ik speelde was ik een van de snelste spelers. Hoe ouder je wordt, hoe sterker je spieren worden. Dan ontwikkel je die snelheid nog verder door. Deze positie past goed bij mij. Ik ben altijd wel een pitbull geweest, een speler die agressief is in de duels. Dat komt goed van pas op mijn positie."