Nieuws

Poldervaart deelt slecht nieuws: 'Ik heb heel veel pijn en slaap niet'

Poldervaart deelt slecht nieuws: 'Ik heb heel veel pijn en slaap niet'

10-02-2023 20:28 Laatste update: 20:30

Adrie Poldervaart heeft meer duidelijkheid gegeven over zijn situatie. De oefenmeester van De Graafschap zit sinds deze week ziek thuis en deelt vrijdag dat hij aan het Guillain-Barré-Syndroom lijdt.

Bij ESPN leest men een verklaring voor van de trainer van De Graafschap. Mensen die aan GBS lijden, hebben last van verslapping van de spieren in de armen, benen en romp. De aandoening kan tevens tot verlamming leiden. 

Hans Kraay Jr. leest de verklaring voor. "Ik voel me ellendig en machteloos. Maar ik wil graag dat je de mensen vertelt wat ik mankeer, zodat ze niet denken dat ik een overspannen trianer ben die te weinig punten heeft en thuiszit. Ik heb gisteren een MRI gehad voor de hersenstam, rug en nek. Dat zag er behoorlijk uit. We gaan starten met medicijnen en ik heb een EMG gehad, om geleidingssnelheid van de zenuwen te meten. Dat was niet goed."

Ondanks de benarde situatie laat Poldervaart zich ook kort uit over de stand van zaken bij De Graafschap. "Ik heb heel veel pijn en slaap niet. Vandaag had ik een MRI van m'n hersenen. Ik hoop op het beste. Ik loop niet slecht, maar heel erg slecht met een stok. En we hebben verdomme maar 27 punten."