Opinie

Lang 'zet Gouden Schoen op het spel' met raar gedrag: 'Sterker dan Noa zelf'

Lang 'zet Gouden Schoen op het spel' met raar gedrag: 'Sterker dan Noa zelf'

27-12-2021 12:25

Noa Lang heeft zich tijdens de stadsderby van Club Brugge tegen Cercle Brugge van zijn slechtste kant laten zien. De oud-Ajacied maakte de hele wedstrijd een geïrriteerde indruk, pakte geel en kreeg na het laatste fluitsignaal nog een gele kaart. De Belgische media zijn kritisch.

Het Laatste Nieuws zegt dat het 'niet de wedstrijd van Noa Lang' was. 'De Nederlander kon niet beslissend zijn en liep het hele duel te sakkeren, maar slaagde er toch in de spotlights te halen. Twee keer geel pakken zonder overtredingen te maken, da's op z'n minst opmerkelijk en vooral niet slim. Verzachtende omstandigheid: Lang werd bij momenten stevig aangepakt door de Cercle-spelers.'

Tijdens de wedstrijd kreeg hij een eerste gele kaart vanwege het maken van gebaartjes, klagen tegen de scheidsrechter en het wegtrappen van de bal. Na het laatste fluitsignaal toonde de arbiter hem nog een kaart, omdat hij posters van Cercle van de muur scheurde. "Daar ben ik uiteraard niet blij mee", liet trainer Philippe Clement weten in HLN. "Nu moet hij weer een wedstrijd missen."

Volgens Het Nieuwsblad maakt Lang zich onmogelijk in België. 'Noa Lang heeft zich op een maand zonder wedstrijd getrakteerd. Tijdens de derby op Cercle Brugge had hij de hele wedstrijd lang ruzie met alles en iedereen', zo valt er in de krant te lezen, die ook een vertrouweling van de aanvaller sprak. "Het is sterker dan Noa zelf. Maar hij bewijst er zichzelf geen dienst mee."

Het kamp rond de vleugelaanvaller is bang dat de Gouden Schoen in België door deze incidenten aan de neus van Lang voorbij zal gaan. Dit seizoen pakte Lang namelijk alweer elf gele kaarten en dat doet zijn fraaie cijfers geen goed. Hij was in twintig competitiewedstrijden namelijk wel goed voor zes goals en tien assists.