Opinie

Opmerkelijke onthulling over Schreuder: 'Spelers kwamen gewoon wanneer ze wilden'

Opmerkelijke onthulling over Schreuder: 'Spelers kwamen gewoon wanneer ze wilden'

07-02-2023 09:20
3

Volgens Andy van der Meijde konden de Ajax-spelers onder leiding van Alfred Schreuder te laat komen zonder dat daar sancties tegenover stonden. De oud-voetballer stelt over bronnen te beschikken die zijn uitspraak bevestigen. Wesley Sneijder kan het zich niet voorstellen.

Het ontslag van Schreuder is onderwerp van gesprek bij Vandaag Inside. Wilfred Genee vraagt of de Ajacieden laten zien klaar te zijn geweest met Schreuder door onder leiding van Heitinga direct overtuigend te spelen. "Als speler ga je nooit zeggen dat je moet stoppen met de trainer", reageert Sneijder bij het praatprogramma.

Volgens de recordinternational is het ook volstrekt onduidelijk waar de spelers hun beklag zouden moeten doen. "Dan moet je naar de directie, maar die is er niet. Waar moet je naar toelopen dan? Naar de materiaalman? Ik vind de interviews (Klaassen, red.) na afloop opmerkelijk. Dat alles nu anders zou zijn... Denk je dat Alfred Schreuder geen regels had?"

"Spelers komen te laat, daar begint het bij", haakt Van der Meijde in. "Als prof kom je op tijd, klaar. Heitinga heeft gezegd: Het maakt niet uit wie je bent, maar als je niet op tijd komt, zit je niet bij de selectie. Spelers kwamen gewoon wanneer ze wilden. Ik weet dat het zo is, maar ik ga niet zeggen van wie. Dat kan niet."

Sneijder gelooft maar weinig van de woorden van zijn collega-analist. "Je kan veel over Schreuder zeggen, maar niet dat hij niet optreedt als een speler te laat komt. Ik kan het me gewoon niet voorstellen. Er is een verschil tussen vrijlaten en iemand niet bestraffen die te laat komt." Tot slot countert Van der Meijde. "Maar dat is wel gebeurd. Ik ga hier niet lopen liegen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!