Ajax speelt Cambuur compleet van de mat en nadert koploper Feyenoord

05-02-2023 14:06 Laatste update: 14:25

Ajax heeft ook de tweede wedstrijd onder John Heitinga winnend afgesloten. Op bezoek bij SC Cambuur wonnen de Amsterdammers overtuigend met 0-5.

Heitinga koos voor dezelfde elf namen als tegen Excelsior en dus begon Dusan Tadic weer in de punt van de aanval. De aanvoerder liet zich direct gelden voor Ajax en tikte na een kwartier spelen de 0-1 binnen na uitstekend voorbereidend werk van Davy Klaassen. De Amsterdammers kwamen goed voor de dag in Leeuwarden en kwamen tien minuten voor rust op een comfortabele 0-2 voorsprong via Steven Berghuis. Cambuur had niks in te brengen en mocht nog blij zijn met de ruststand.

Na rust ging Ajax vrolijk door met waar het gebleven was. Berghuis tekende met zijn tweede van de middag de 0-3 aan na een assist van de goed spelende Tadic. De Serviër werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald voor Brian Brobbey, die enkele minuten later de op 0-4 binnentikte. In de blessuretijd maakte de 21-jarige spits ook nog zijn tweede en dus werd het 0-5 in Leeuwarden.

De Amsterdammers klimmen naar de derde plek op de ranglijst en verkleint het gat met koploper Feyenoord tot twee punten. PSV kan bij winst op Feyenoord wel weer over Ajax heen klimmen. De topper tussen de huidige nummer vier en één gaat om 14.30 uur van start.