Nieuws

Sneijder sprak met Van der Sar over WK-ster Ounahi: 'Die wilde graag naar Ajax'

Sneijder sprak met Van der Sar over WK-ster Ounahi: 'Die wilde graag naar Ajax'

03-02-2023 21:32

De Marokkaanse WK-revelatie Azzedine Ounahi wilde in de winter graag een overstap maken naar Ajax. Dat vertelt Wesley Sneijder woensdagavond aan tafel bij Veronica Offside. De middenvelder vertrok niet naar Amsterdam, maar maakte een binnenlandse transfer in de Franse Ligue 1 van Angers naar Olympique Marseille.

Sneijder stelt Ajax tijdens het bekerduel met FC Den Bosch te hebben geadviseerd om Ounahi over te nemen. "Daar heb ik nog met Van der Sar over gesproken. Die konden ze overnemen. Die jongen wilde graag naar Ajax ook." Ajax hapte ondanks het advies van Sneijder niet toe. "Maar ja er was niks", aldus de recordinternational. "Er waren geen middelen. Dan moesten er eerst spelers weg en dat ging niet."

De 22-jarige middenvelder was een van de Marokkanen die het meeste lof ontving in Qatar. Samen met Sofyan Amrabat vormde hij een ijzersterk duo voor de verdediging. In de halve finales bleek Frankrijk uiteindelijk te sterk. Marokko werd zodoende het best presterende Afrikaanse land ooit op een WK.