Nieuws

Vink zag Bosz graag bij Ajax: 'Maar zijn type spel is te lastig voor deze groep'

Vink zag Bosz graag bij Ajax: 'Maar zijn type spel is te lastig voor deze groep'

02-02-2023 23:50

Peter Bosz werd in de wandelgangen genoemd als mogelijke opvolger van interim-trainer van John Heitinga, maar laatstgenoemde maakt het seizoen af bij Ajax. Marciano Vink is fan van de trainer Bosz, maar stelt dat het een goede zaak is dat de Amsterdammers voor Heitinga hebben gekozen.

Vink stelt bij ESPN dat Bosz de huidige spelersgroep bij Ajax niet aan de praat zou krijgen. "Ik denk dat als je deze groep heel goed analyseert, dat een type Bosz bij deze groep niet kan instappen. En ik ben fan van Bosz. Het type spel dat Bosz wil spelen is voor deze namen misschien te lastig. Dan krijg je een soort discrepantie met wat je wil en wat de groep aankan. Ik weet niet of je dat als coach moet willen."

Volgens de oud-voetballer zouden meerdere facetten van het Amsterdamse spel niet kunnen omgaan met de tactiek van de trainer. "Als je daar Bosz bij zet, die zijn accenten er aanvallend bij gaat leggen, ben ik een klein beetje bang dat het achterin en op het middenveld écht te broos in. Laat Heitinga het seizoen maar afmaken en laten we kijken waar het Ajax brengt."