Transfernieuws

FC Emmen hoopt op gevluchte Locadia: 'Zouden elkaar geweldig kunnen helpen'

FC Emmen hoopt op gevluchte Locadia: 'Zouden elkaar geweldig kunnen helpen'

02-02-2023 19:22 Laatste update: 19:25

FC Emmen hoopt zich na het sluiten van de transfermarkt nog met een aanvaller te versterken. De nummer zestien van de Eredivisie hoopt Jürgen Locadia, die eind vorig jaar uit Iran vluchtte, voor de rest van het seizoen te strikken.

Clubvoorzitter Ronald Lubbers spreekt met RTV Drenthe over de opvallende keuze van Emmen. Locadia kwam onder vuur te liggen in Iran nadat hij publiekelijk vrouwen steunde. In Iran is dat nog altijd een gevoelige kwestie. "Maar hij hoopt op dit moment op een andere bestemming", tempert Lubbers de verwachtingen. "Maar als dat niet lukt, wie weet. Dat hebben we niet in de hand of onze aanhang moet met iets beginnen. Dan denk ik niet meteen aan een crowdfunding, maar meer aan een soort charmeoffensief."

Emmen kan een speler van het kaliber Locadia goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud. De voormalig speler van PSV is bovendien in Emmen geboren. "Het zou in ieder geval geweldig zijn en ik denk ook dat we elkaar geweldig kunnen helpen. Hij komt hier vier maanden knallen, helpt ons en kan vervolgens alle kanten op", besluit Lubbers. Emmen promoveerde het afgelopen seizoen naar de Eredivisie en staat drie punten boven hekkensluiters FC Groningen en SC Cambuur.