Reactie

Ten Hag neemt kennis van zware Eriksen-blessure en gaat in op mogelijke vervanging

Ten Hag neemt kennis van zware Eriksen-blessure en gaat in op mogelijke vervanging

31-01-2023 13:48

Manchester United gaat niet op zeker een vervanger halen voor Christian Eriksen, stelt Erik ten Hag. De Nederlandse manager is de Deense middenvelder een tijd kwijt wegens een blessure, maar houdt de boot van een inkomende versterking af.

Afgelopen weekend kwam Eriksen in duel met Reading-spits Andy Carrol, die hem met een knipschaar-tackle uit de wedstrijd schopte. Onlangs werd bekend dat dat moment ervoor heeft gezorgd dat United een tijd lang geen beroep kan doen op de middenvelder, die moet herstellen van zijn enkelblessure.

Waar Eriksen wegvalt, zou je verwachten dat United haastig op zoek gaat naar een tijdelijke vervanger. Dat valt volgens Ten Hag wel mee. "Iets halen op Deadline Day is lastig, je kan geen beleid maken op slecht getimede blessures", begon de manager tijdens een persoment. Er heerst in ieder geval veel vertrouwen in de huidige selectie. "We hebben goede spelers op het middenveld die die plek prima in kunnen vullen."

Aankomende woensdag speelt United zonder Eriksen in de halve finale van de League Cup. De return tegen Nottingham Forest staat op Old Trafford op het programma. Het heenduel eindigde in een 0-3 zege voor The Mancunians.