Nieuws

Coronabesmettingen houden gemoederen bezig in Engeland: duels Boxing Day afgelast

Coronabesmettingen houden gemoederen bezig in Engeland: duels Boxing Day afgelast

23-12-2021 13:44 Laatste update: 16:03

Het bestuur van de Premier League heeft besloten twee duels die gepland stonden op 26 december af te gelasten. Het gaat om Wolverhampton Wanderers - Watford en Liverpool - Leeds United. Door de vele coronagevallen bij de betrokken clubs is de competitie-organisator tot het besluit gekomen.  

Via een statement op de site van de Premier League wordt de beslissing toegelicht. 'De Premier League streeft ernaar zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen, maar helaas moeten uitstellingen soms op korte termijn worden gedaan, omdat veiligheid de prioriteit heeft.' De organisator geeft aan 'op basis van de bestaande regels en de aangepaste COVID-19-uitstelrichtlijnen' te bepalen of wedstrijden wel of niet doorgaan. 

Zowel Watford als Leeds kan over te weinig spelers beschikken, door besmettingen met COVID-19, blessures en ziekte, waarna de bond besloot de duels uit te stellen. 'In het licht van de recente stijging van het aantal COVID-19 gevallen in het hele land, heeft de Premier League opnieuw noodmaatregelen ingevoerd. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak en de verstoring van de feestplannen van de fans.'