Nieuws

Bijlow teleurgesteld na gelijkspel tegen Ajax: 'We wilden gewoon een tweede goal'

Bijlow teleurgesteld na gelijkspel tegen Ajax: 'We wilden gewoon een tweede goal'

23-01-2023 09:17

Justin Bijlow baalt van het gelijke spel tegen Ajax zondagmiddag in De Kuip (1-1). De doelman had tevergeefs een flinke tik uit willen delen aan de Amsterdammers, maar is wel te spreken over het spel van zijn ploeg.

Feyenoord probeerde tegen Ajax aanvallend voetbal op de mat te leggen en zo hun tegenstander over de knie te leggen. De Amsterdamers probeerden op hun beurt druk te zetten op de Rotterdamse defensie. Door het spel van beide ploegen lag er een belangrijke rol weggelegd voor de keepers. "Dan komt het voor dat de keepers een rol gaan spelen in de opbouw en met diepe ballen de vrije man moeten gaan vinden", vertelt Bijlow na afloop opgetekend door De Telegraaf. "Allebei de keepers werden belangrijk, het gaat erom dat je in de opbouw toch de rust bewaart als allebei de ploegen zo hoog druk zetten."

Ondanks het uitblijven van een spectaculaire wedstrijd, was Bijlow trots op het spel van zijn ploeg. "We bleven drukken. Verdedigen is niet onze stijl, dus dat doen we ook niet. We wilden gewoon een tweede goal. Gaan wij anders spelen, dan weet ik dat we de verkeerde afloop over onszelf afroepen. Dan ga je Ajax ook weer energie geven. Zelfs na de 1-1 hadden we nog kans om de 2-1 te maken."