Nieuws

Schreuder neemt het op voor verdediger: 'Hij kan de volgende Davinson worden'

Schreuder neemt het op voor verdediger: 'Hij kan de volgende Davinson worden'

20-01-2023 20:41

Alfred Schreuder is nog altijd volledig overtuigd van de kwaliteit van Calvin Bassey. De verdediger krijgt de laatste tijd kritiek te verduren vanuit de buitenwacht, maar Schreuder stelt dat de Nigeriaan-Engelse speler meer tijd nodig heeft.

Schreuder spreekt in een exclusief interview met De Telegraaf over Bassey, die afgelopen zomer overkwam van Rangers FC. "Ik begrijp de kritiek wel", stelt Schreuder voorop. "Maar wij zijn er door zijn mentaliteit en manier waarop hij ermee bezig is 100 procent van overtuigd dat hij binnenkort een heel goede speler voor ons is. Hij zal misschien geen Frank de Boer worden. Maar wel een Davinson Sanchez, iemand met power die in een grote competitie kan spelen."

De trainer van Ajax is ook te spreken over Dusan Tadic, ondanks het mindere seizoen van de Serviër. "Dusan levert. Kijk naar zijn doelpunten, assists en zijn fitheid. Hij is in alles een voorbeeldprof en is heel belangrijk voor het team. Op en buiten het veld. Nee, het heeft er niets mee te maken dat we dezelfde manager hebben", besluit Schreuder. Ajax staat zondag in De Kuip tegenover Feyenoord in de Klassieker.