Nieuws

Lingard doet boekje open na zware periode: 'Natuurlijk heeft dat impact op je'

Lingard doet boekje open na zware periode: 'Natuurlijk heeft dat impact op je'

19-01-2023 18:59

Jesse Lingard heeft besloten zijn boekje open te doen over de afgelopen jaren. De speler van Nottingham Forest kampte de laatste jaren met alcoholproblemen en depressies.

Lingard is te gast in de podcast The Diary of a CEO en vertelt openhartig over zijn ervaringen met depressies, die hij al van kinds af aan meeemaakte. "Mijn moeder lag de hele dag in bed. Ze bracht me naar school en ging slapen, tot ze me om drie uur moest komen halen. Zo erg was het." Lingard begon in 2019 aan alcohol, nadat zijn moeder werd opgenomen in het ziekenhuis. "Ik begon 's avonds te drinken, ik nam slaapmutsjes. Nu vraag ik me af waarom ik dat deed. Ik had iets nodig om de pijn mee te verdrijven, maar dit maakte het tien keer zo erg."

De Engelsman stond jarenlang te boeken als supertalent, maar dat kwam er nooit echt uit bij Manchester United. De speler werd belachelijk gemaakt door de fans vanwege zijn prestaties en daarnaast stelde United-manager Ralf Rangnick dat Lingard om vrije dagen vroeg. "Dat heb ik ook meteen op Twitter gezet: ik heb daar niet om gevraagd. De club heeft mij gevraagd of ik vrije dagen wilde. Je krijgt zoveel over je heen, en ik voelde me al rot genoeg. Ik wilde die beledigingen afdoen als grapjes, maar natuurlijk heeft dat impact op me", besluit Lingard.