Nieuws

Sneijder gaat voor trainersdiploma buiten KNVB om: 'Gaan meerdere wegen naar Rome'

Sneijder gaat voor trainersdiploma buiten KNVB om: 'Gaan meerdere wegen naar Rome'

16 januari - 23:25 Laatste update: 23:31

Wesley Sneijder gaat buiten de KNVB om zijn trainersdiploma halen. De recordinternational van Oranje stelt dat het voetbalorgaan niet aan zijn wensen kan voldoen.

Nadat zijn profcarrière tot een einde was gekomen, richtte Sneijder zich op het halen van zijn trainerspapieren bij de KNVB. Daar stopte de voormalig middenvelder eind 2021 mee, maar nu kan hij zijn diploma in Turkije gaan halen. "Er leiden meerdere wegen naar Rome, maar het is duidelijk dat het bij de KNVB niet gaat lukken", onthulde hij bij Veronica Offside.

Sneijder gaat volgende week in gesprek met UEFA-voorzitter Aleksander Čeferin om andere mogelijkheden te onderzoeken. "Het is niet zo dat ik niet wil leren, dat heb ik vaker gezegd. Ik wil meer begeleiding in het managen van spelers. Ik heb aan de KNVB gevraagd of ik meer veldtrainingen mag bijwonen. Dat kunnen ze mij niet bieden", aldus de voormalig speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale, die mee zou willen lopen bij toptrainers. "Dan kan ik alles zien, maar de KNVB wil daar niet in meegaan. Toen dacht ik: ik stop ermee."

Dick Advocaat, die ook te gast was in de aflevering, stelt dat Nigel de Jong – de nieuwe directeur topvoetbal KNVB – een verandering te weeg moet brengen bij de bond. "Ik heb Nigel daarover gesproken. Hij gaat dat wel meenemen", aldus Sneijder, die van Advocaat mee mag komen kijken bij ADO Den Haag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s