Nieuws

Buijs sprak met Eredivisieclub over trainerschap: 'Met Utrecht heb ik gesproken'

Buijs sprak met Eredivisieclub over trainerschap: 'Met Utrecht heb ik gesproken'

16-01-2023 15:36

Danny Buijs heeft afgelopen winter met FC Utrecht gesproken om daar hoofdtrainer te worden. De trainer is momenteel werkloos na zijn ontslag bij KV Mechelen, maar een nieuw avontuur in de Domstad behoorde tot de mogelijkheden.

Afgelopen zomer trok Buijs naar KV Mechelen, waar zijn avontuur van korte duur was. De trainer begon goed in België, maar werd na een verliesreeks van drie wedstrijden op straat gezet. Ondanks het ontslag is er nog altijd interesse voor Buijs.

"Ik ben door een aantal clubs benadert en heb ook een aantal gesprekken gevoerd", begint Buijs in de podcast van RTV Rijmond. De voormalig trainer van FC Groningen werd gevraagd door welke clubs hij is benaderd. "Met ADO heb ik niet gesproken, met FC Utrecht wel", onthult de werkloze trainer.

Naast ADO en Utrecht was ook Groningen door het ontslag van Frank Wormuth drastisch op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Was dit een optie geweest voor Buijs?  "Die hebben mij niet gebeld, maar dat is ook geen optie zo lang Mark-Jan Fledderus daar nu zit. Ik had geen goede relatie met hem en dat is uiteindelijk ook de reden waarom ik weg ben gegaan bij Groningen."

Inmiddels hebben ze in zowel Den Haag, Groningen als Utrecht een nieuwe trainer aangesteld. De keuzes zijn respectievelijk gevallen op Dick Advocaat, Dennis van der Ree en Michael Silberbauer.