Nieuws

Winter ziet United-aankoop wel slagen: 'Een topper als de wedstrijd op slot zit'

Winter ziet United-aankoop wel slagen: 'Een topper als de wedstrijd op slot zit'

14-01-2023 13:12 Laatste update: 13:15

Aaron Winter ziet Wout Weghorst slagen bij Manchester United. De voormalig prof ziet in de Nederlander een echte winnaar met de juiste mentaliteit.

Weghorst was op het WK in Qatar belangrijk voor het Nederlands elftal. Winter denkt dat zijn twee doelpunten tegen Argentinië hebben bijgedragen aan zijn overstap naar Manchester United. "Die jongen is zo gedreven", vertelt de 55-jarige Winter bij Viaplay. "Echt een winnaar die alles doet om de wedstrijd te winnen. Zo'n speler past heel goed bij Manchester United. De spitsen van de Manchester United zijn vaardig, maar Weghorst is een targetman die één of twee verdedigers aan zich bindt. Hij is slim en in de lucht ontzettend sterk."

Ten Hag erkende onlangs dat United de afgelopen jaren te veel middelmatige spelers heeft gekocht. Volgens Winter is Weghorst veel meer dan middelmaat. "Dat heeft hij laten zien op het WK en ook daarvoor bij de clubs. Dit is een spits die de wedstrijd kan doen kantelen. Ik denk niet dat hij zal starten, maar als de wedstrijd op slot zit heb je aan hem een topper."