Reactie

Ten Hag wil 'klinisch' United zien na succes: Tot het einde voor moeten vechten

Ten Hag wil 'klinisch' United zien na succes: "Tot het einde voor moeten vechten"

11-01-2023 13:14 Laatste update: 13:14

Erik ten Hag denkt dat Manchester United enigszins geflatteerd met 3-0 heeft gewonnen van Charlton Athletic. De Nederlandse manager wil dat zijn ploeg meer klinisch gaat zijn in de afronding in de toekomst.

Lange tijd ging United met een nipte 1-0 voorsprong aan de leiding tegen de League One-club, totdat Marcus Rashford met een dubbeslag - pas na het ingaan van de extra tijd - voor de beslissing zorgde. "We waren niet klinisch genoeg voor het doel", analyseert Ten Hag na afloop in gesprek met de Engelse pers.

Over het eerste half uur van United was de Nederlander wél tevreden. "We creëerden veel kansen. We maakten een geweldige teamgoal voor Antony, Fred had een goede vrije trap, maar we hadden er meer moeten scoren in de eerste helft. We hebben er tot het einde voor moeten vechten. Ik zei voor de wedstrijd - 'geen als, 'maar' 'of misschien' - we moeten in die halve finale staan en dat is ons gelukt."

Al met al kijkt Ten Hag dus met tevredenheid terug op de overwinning op Charlton. "Het enige waar ik niet blij mee was, was dat we het eerder hadden moeten afmaken. We hadden eerder de keypass moeten geven."

In de nieuwste aflevering van The King of Manchester-podcast van VoetbalNieuws komt René Eijkelkamp aan het woord. De oud-topspits werkte met Erik ten Hag samen bij zowel FC Twente als PSV.