Nieuws

De Jong neemt het op voor Drommel: 'Maakt fantastische redding in blessuretijd'

De Jong neemt het op voor Drommel: 'Maakt fantastische redding in blessuretijd'

11-01-2023 06:44

PSV bekerde dinsdagavond verder door nipt te winnen op bezoek bij Sparta Rotterdam (1-2). Xavi Simons en Noni Madueke zetten de Eindhovenaren voor rust op een comfortabele voorsprong, maar door een fout van doelman Joël Drommel kwam de spanning weer terug in het laatste halfuur. Aanvoerder Luuk de Jong neemt het voor zijn doelman op en dankt bovendien de grasmat op Het Kasteel.

"Ik denk dat we een goede eerste helft spelen waarin we met 2-0 voor komen. Ook in de tweede helft is er niet zo veel aan de hand, maar dan krijg je een knullige goal tegen. Dan zie je dat Sparta weer hoop heeft, terwijl dat daarvoor eigenlijk helemaal niet aanwezig was", zo zegt De Jong bij ESPN. Hij stelt desondanks dat de Rotterdammers vrijwel niets creëerden. "Gelukkig houden we het vol en pakt Drommel nog een geweldige bal, waardoor hij ons redt."

Even daarvoor ging Drommel gigantisch in de fout door een hoge bal verkeerd in te schatten, 'los' te roepen en hem vervolgens te verliezen. Arno Verschueren bracht daardoor weer spanning in de wedstrijd. De Jong neemt het voor zijn doelman op. "Wel of niet fout… De communicatie moet daar gewoon goed zijn, maar daarna maakt hij een fantastische redding in de blessuretijd." Hij is verder lovend over Drommel en stelt hem een geweldige gozer en keeper te vinden.

Tenslotte heeft De Jong complimenten over voor de uitstekende grasmat op Het Kasteel. Daardoor kwam er volgens hem veel meer variatie in het spel. "Ook het combinatiespel was beter. Ik moet een compliment aan Sparta geven, want het veld is hier fantastisch. Daardoor kun je lekker voetballen, dat is in het Philips Stadion iets minder momenteel. Een puntje van aandacht."