Juve door het oog van de naald dankzij Milik: Dessers dichtbij doelpunt

04-01-2023 20:25

Juventus is 2023 op de valreep positief gestart. Tegen degradatiekandidaat Cremonese won De Oude Dame dankzij een goal van Arkadiusz Milik in de slotfase.

Na een matige eerste seizoenshelft - Juventus staat tien punten achter op koploper - was de ploeg van Massimiliano Allegri er veel aan gelegen het tweede gedeelte van de competitie goed te starten. In die missie slaagde de topclub allerminst. Tegen Cremonese was Juventus maar bij vlagen de bovenliggende partij en was de 0-0 ruststand een terechte afspiegeling van de veldverhoudingen.

Voor rust kropen de mannen van Allegri al twee keer door het oog van de naald, doordat tot tweemaal toe een doelpunt van Cremonese werd afgekeurd. Ondanks verwoede pogingen na de theepauze was de grootste kans van de wedstrijd aanvankelijk voor Cyriel Dessers. De Belgische Nigeriaan raakte na zeventig minuten spelen met een snoeihard schot de paal.

Uiteindelijk kwam Juventus toch als winnaar uit de strijd. Invaller Milik mocht aanleggen voor een vrije trap en de linkspoot krulde de bal met een stuit én veel effect langs Cremonese-doelman Marco Carnesecco. Dankzij de late goal van de voormalig Ajacied heeft Juve nu 34 punten uit zestien wedstrijden en daarmee staat de ploeg derde. De geplaagde thuisclub is de nummer negentien van de Serie A.