Nieuws

Gakpo kon uitkomen voor Togo: 'Hebben daarna niets meer van ze vernomen'

Gakpo kon uitkomen voor Togo: 'Hebben daarna niets meer van ze vernomen'

01-01-2023 11:53 Laatste update: 23-06-2023 10:17

Cody Gakpo kreeg in het verleden tot twee keer toe de kans voor de nationale ploeg van Togo te kiezen. Het West-Afrikaanse land wilde de aanvaller met de dubbele nationaliteit graag inlijven, maar de speler van Liverpool FC koos voor Oranje.

Gakpo blikt in gesprek met ELF Voetbal in een uitgebreid interview terug op zijn keuze. Gakpo wil Togo nog altijd bezoeken. "Mijn oudere broer is geweest, mijn jongere broer. Alleen ik nog niet. Een bezoek aan Togo staat nog steeds erg hoog op mijn bucketlist. De tijd, hè. Het is voor een voetballer, en vooral een international, zo lastig om een langere vakantie te plannen. Ik zou graag gaan. Misschien een keer niet in de zomer naar Ibiza, haha", stelde de aanvaller in januari.

De vader van Gakpo is geboren en getogen in Togo. De voetbalcultuur leeft volop in het West-Afrikaanse land en Togo heeft ook zijn eigen voetbal-boegbeeld. "Emmanuel Adebayor. Speelt hij nog?", vraagt Gakpo zich hardop af. De aanvaller was actief bij Arsenal, Manchester City, Tottenham Hotspur en Real Madrid. Tegenwoordig is de speler actief in het eigen land bij AC Semassi. "Adebayor is enorm populair in het land. Hij was er ook bij in 2006, de enige keer dat Togo het WK bereikte."

In 2019 wilde Togo graag dat Gakpo voor Togo zou uitkomen bij de nationale ploeg. "Kees (Ploegsma jr., red.) meldde het me. Persoonlijk heb ik geen contact gehad. Mijn keuze voor Nederland was niet moeilijk. Dat heeft Kees eerlijk laten weten en sindsdien hebben we niets meer vernomen", besluit Gakpo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!