Nieuws

Endrick koos voor Real door 'idool' en 'vriend': 'Denk dat het de juiste keuze is'

Endrick koos voor Real door 'idool' en 'vriend': 'Denk dat het de juiste keuze is'

29-12-2022 19:54
1

Het Braziliaanse talent Endrick heeft zijn keuze voor Real Madrid voor het eerst openlijk besproken. In gesprek met MARCA legt de aanvaller uit dat Vinícius Júnior en Cristiano Ronaldo een grote rol hebben gespeeld.

Precies twee weken geleden brachten Real Madrid en Endrick het nieuws. De pas zestienjarige Braziliaan maakt in de zomer van 2024 de overstap naar De Koninklijke, dat een torenhoge transfersom voor hem overheeft. De Spanjaarden troefden menig Europese topclub af en wat blijkt: Viní heeft daar een rol in gespeeld.

"Viní heeft me berichten gestuurd en me hoop gegeven", begint Endrick in gesprek met de Spaanse krant. Ook heeft de carrière van zijn idool de doorslag gegeven. "Ronaldo is mijn idool en hij heeft ook voor Real Madrid gespeeld. Daarom heb ik voor Real gekozen en ik denk dat het de juiste keuze is. God heeft me verteld dat dit het beste is."

Terug naar Vinícus, die de Braziliaanse jongeling advies heeft gegeven. "Het was veel advies, wat ik voor mezelf houd. Hij heeft mij advies gegeven voor mijn hele leven. Hij is mijn vriend en ik denk dat deze vriendschap lang staande gaat houden. Ik hoop dat we elkaar goed in het veld kunnen vinden en scoren."