Nieuws

Ter Stegen gretig: 'We zijn goed bezig en we hebben veel prijzen in het vizier'

Ter Stegen gretig: 'We zijn goed bezig en we hebben veel prijzen in het vizier'

29-12-2022 13:16 Laatste update: 13:17

Marc-André ter Stegen is klaar om prijzen te pakken met FC Barcelona. De Catalanen gaan aan kop in La Liga en de Duitse sluitpost wil deze stijgende lijn doortrekken.

FC Barcelona won zijn laatste landstitel in 2019. Volgens Ter Stegen is het hoog tijd dat de Spaanse grootmacht weer prijzen gaat pakken. "We zijn goed bezig en we hebben veel prijzen in het vizier. We willen een goede dynamiek in de ploeg creëren, waarmee we tijdens de wedstrijden maximaal kunnen presteren", zegt de dertigjarige Duitser in gesprek met Mundo Deportivo

De Catalanen kwamen uit een diep dal. "We hebben zware jaren achter de rug. Het was niet alsof de ploegen van de afgelopen jaren niet konden voetballen, maar die nederlagen zouden niet mogen voorkomen", doelt Ter Stegen op de verliespartijen tegen Bayern München, AS Roma en Liverpool in de Champions League.

"Of ik mijn carrière wil afsluiten bij FC Barcelona? Die vraag komt een beetje vroeg, want ik wil nog vele jaren door", reageert de sluitpost. "Barça is op dit moment de perfecte club voor mij. Ik ben altijd trots geweest om het shirt van deze club te dragen. Mijn gezin en ik worden hier heel goed behandeld. Ik voel veel respect. Dit is voor nu de perfecte plek."