Nieuws

Corona slaat om zich heen in Premier League: vijf wedstrijden uitgesteld

Corona slaat om zich heen in Premier League: vijf wedstrijden uitgesteld

17-12-2021 09:18

Het coronavirus houdt flink huis in de Premier League. Door de vele besmettingen zijn inmiddels vijf van de tien wedstrijden voor aankomend weekend geschrapt. De meningen over het al dan niet laten doorgaan vaan de Premier League zijn verdeeld. 

De wedstrijd tussen Brentford en Manchester United werd eerder deze week uitgesteld, wegens de vele coronagevallen bij The Red Devils. De manager van The Bees, Thomas Frank, opperde vervolgens om alle duels in de Premier League voor dit weekend uit te stellen, net zoals de League Cup-ontmoetingen van volgende week.  

"Dit virus is nu zo lang bij ons dat het niet echt waarschijnlijk is dat het bij drie blijft. Ondanks dat ze allemaal zijn gevaccineerd - en ze hebben de booster al gehad - kunnen ze nog steeds besmet raken, zo is het nu eenmaal", reageert Klopp op de persconferentie na afloop van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Newcastle United. Bij Liverpool testten Fabinho, Curtis Jones en Virgil van Dijk positief op het coronavirus.  

Het programma volledig schrappen ziet Klopp niet zitten. "Ik zie geen groot voordeel van het stopzetten van de competitie. Want als we terugkomen, is het gewoon hetzelfde", is Klopp duidelijk over zijn beweegredenen. Dat COVID binnen afzienbare tijd in zijn geheel verdwijnt noemt de Duitse manager onwaarschijnlijk, waardoor hij met Liverpool gewoon hoopt te spelen tegen Tottenham Hotspur aankomende zondag.  

Door een bomvol speelschema in Engeland is er weinig ruimte om wedstrijden te verplaatsen. Wanneer de reeds afgelaste - en voor aankomend weekend uitgestelde - wedstrijden worden ingehaald, is onbekend.