NEC wint op bezoek bij Cambuur en gaat door in de KNVB Beker

16-12-2021 21:32 Laatste update: 21:34

NEC heeft donderdag gewonnen op bezoek bij SC Cambuur. De ploeg van trainer Rogier Meijer was met 1-2 te sterk in Leeuwarden. Opvallend genoeg traden beide elftallen niet aan in hun sterkste formatie.

Bij Cambuur neemt momenteel Pascal Bosschaart de honneurs waar als interim-trainer. Hoofdtrainer Henk de Jong ontbreekt bij de Friezen, omdat er een cyste in zijn hoofd is aangetroffen. Beide oefenmeesters kozen ervoor om een aantal sterkhouders op de bank te houden, waardoor de nodige reservespelers de kans kregen om zich te bewijzen.

Al na twee minuten kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Ole Romeny raakte de bal matig, maar Maxim Gullit verlengde de bal dermate ongelukkig dat de bal in het eigen net belandde. Zo beleefde NEC een droomstart. Dirk Proper zorgde vlak voor rust voor een comfortabelere marge, door raak te schieten na een fraaie pass van Magnus Mattson en daarmee de 0-2 ruststand op het bord te zetten.

Cambuur kwam als herboren uit de kleedkamer en maakte het de Nijmeegse formatie knap lastig. NEC werd teruggedrongen op de eigen helft. Uiteindelijk duurde het tot de 57ste minuut dat de voorsprong van twee doelpunten intact bleef. Invaller Sam Hendriks zag zijn schot van richting worden veranderd en in het doel belanden: 1-2.

Ondanks een spervuur aan kansen lukte het Cambuur niet meer om nogmaals tot scoren te komen. NEC boekte zodoende een knap resultaat op bezoek bij de nummer zeven van de Eredivisie en bekert door naar de achtste finale.