Nieuws

'Ik was blij dat het stopte, had niet meer de power om Henk de Jong te zijn'

'Ik was blij dat het stopte, had niet meer de power om Henk de Jong te zijn'

23-12-2022 06:53 Laatste update: 06:54

Henk de Jong is opgelucht dat hij geen hoofdtrainer meer is van SC Cambuur. Ruim een jaar geleden werd er een cyste ontdekt in het hoofd van de 58-jarige oefenmeester, waardoor hij noodgedwongen een stap terug moest doen.

De Jong ervaart in het dagelijks leven veel hinder van de cyste in zijn hoofd. Vooralsnog is een simpel ritje in de auto hem al teveel. "Ik ben ondertussen dertien maanden verder, het wordt alleen maar minder", vertelt hij in een openhartig gesprek met de NOS. "Je wordt heel vermoeid. En dat wordt verhevigd. Het belemmert je leven. Het is een heel vervelende situatie, maar er zijn ergere dingen in het leven", blijft De Jong positief.

De 58-jarige oefenmeester stak jarenlang zijn ziel en zaligheid in SC Cambuur, maar moest afgelopen seizoen noodgedwongen stoppen. "Ik voelde het zelf wel aankomen dat het de verkeerde kant op ging. Het was eigenlijk wel een opluchting", zegt De Jong nu, twee maanden later. "Ik was ook blij dat het stopte, omdat ik niet meer de power had om Henk de Jong te zijn. Dan valt mij kracht ook weg."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!