Nieuws

Ten Cate snapte uitbarsting Schreuder: 'Ze bekenden achteraf dat het niet klopte'

Ten Cate snapte uitbarsting Schreuder: 'Ze bekenden achteraf dat het niet klopte'

22-12-2022 15:19

Alfred Schreuder heeft in een uitgebreid kerstinterview met Voetbal International gereageerd op zijn uitbarsting op een persconferentie in oktober. De Ajax-coach sprak samen met Arne Slot, Maurice Steijn en Henk ten Cate over het afgelopen jaar. Laatstgenoemde snapt Schreuder maar al te goed.

Het was na de competitiewedstrijd tegen Excelsior (7-1 winst) toen Schreuder uit de pan flipte. Er werden dingen gezegd over Brian Brobbey, die volgens hem totaal niet klopten. Hij stelt goed over kritiek te kunnen, maar dan wel op feiten gebaseerd. "In de krant stond een stuk over Brobbey, dat hij geen kans kreeg. Kapitaal op de bank. Maar de feiten zijn dat ik hem zes van de tien keer in de competitie in de basis had laten beginnen en dat hij anders wel inviel. Hij deed veel vaker wel mee dan niet."

Ten Cate, zelf oud-coach van Ajax, herkende zich in de persconferentie van Schreuder. Hij vindt dat de maatschappij verandert en ziet dat met name terug in de journalistiek. "Jongens van dertig met een petje op die jou gaan vertellen wat je als trainer van Ajax moet doen. Ik was de Spaanse pers gewend. Die gaan er wat anders mee om. Ze zien er sowieso beter uit dan die Swiebertjes in Nederland. Ze lopen erbij met scheuren in de spijkerbroek, rugzakjes om en jijen en jouwen maar raak."

Ten Cate belde Schreuder destijds en zei tegen hem zijn woorden te begrijpen, maar niet per se verstandig te vinden. "Tegelijkertijd is hij wel netjes geweest. De betreffende journalist bood hem zijn excuses aan, waarmee ze bekennen dat ze iets hebben geschreven dat niet klopt." Voor Schreuder is het daarmee ook afgedaan. "Ik ben niet zo haatdragend."

Ajax hervat de Eredivisie op zondag 8 januari met een uitwedstrijd tegen NEC. De Amsterdammers staan op de tweede plaats, drie punten achter koploper Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!