Teruggekeerde WK-gangers goud waard voor United in bekerduel met Burnley

21-12-2022 22:54 Laatste update: 23:03

Manchester United heeft goede zaken gedaan in de League Cup. De ploeg van manager Erik ten Hag won woensdagavond met 2-0 van Championship-koploper Burnley. The Mancunions hebben zodoende de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi bereikt.

Er was geen sprake van onderschatting bij Ten Hag woensdagavond. De voormalig trainer van Ajax besloot op Old Trafford te starten met vijf teruggekeerde WK-gangers, onder wie ex-Feyenoorder Tyrell Malacia. Antony nam een plek op de bank in, terwijl kersverse wereldkampioen Lisandro Martínez zich nog niet had gemeld in Manchester.

Eriksen en Rashford goud waard
De teruggekeerde WK-gangers bleken woensdagavond goud waard te zijn voor Manchester United. Na een intensieve openingsfase schoot Christian Eriksen de Engelse grootmacht in de 27e minuut op voorsprong tegen Burnley. De Deense middenvelder benutte een goede aanval over veel schijven op aangeven van Aaron Wan-Bissaka: 1-0.

Ondanks een aantal goede mogelijkheden voor Burnley, was het Marcus Rashford die ruim een half uur voor tijd de wedstrijd in het slot gooide. De Engelse international verdubbelde de voorsprong met een heerlijke rush vanaf eigen helft: 2-0. Het regende in de slotfase nog kansen voor de ploeg van Vincent Kompany, maar een aansluitingstreffer leverde dit niet op. Hierdoor kan de ploeg van Ten Hag zich opmaken voor de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi.