Reactie

Laporta en Xavi blij voor Messi: 'Gezamenlijke wens van iedereen die om hem geeft'

Laporta en Xavi blij voor Messi: 'Gezamenlijke wens van iedereen die om hem geeft'

20-12-2022 09:32

Xavi Hernández en Joan Laporta zijn dolbij voor Lionel Messi. Volgens het FC Barcelona-duo is het 'verdiend' dat de levende Argentijnse legende aan het eind van zijn carrière dan eindelijk de wereldbeker heeft gelift.

Laporta en Xavi betreuren dat het Franse Barça-tweetal Ousmane Dembélé en Jules Koundé met lege handen staan, maar zijn blij dat de missie van Messi voltooid is. "Hij verdient het, man, hij verdient het", klonk het uit de mond van de voorzitter van de Catalanen tijdens een filmpremière, geciteerd door MARCA. "Hij is de beste aller tijden, dit is een soort gerechtigheid. Het was een gezamenlijke wens van iedereen die om hem geeft."

Ook Xavi is maar wat blij voor zijn voormalig ploeggenoot. "Het spijt me voor Dembélé en Koundé, maar Argentinië was beter in de finale en verdient het. We moeten Messi feliciteren. WK-winst kon niet ontbreken in zijn carrière. Leo is de beste speler ooit en een vriend van me", aldus de Spaanse oefenmeester die als voetballer talloze successen boekte met de Argentijn.