Nieuws

Van Gaal onthult: Weghorst had niet het eindstation moeten zijn van vrije trap

Van Gaal onthult: Weghorst had niet het eindstation moeten zijn van vrije trap

15-12-2022 12:13
2

Niet Wout Weghorst, maar Memphis Depay had het eindstation moeten zijn van de ingestudeerde vrije trap tegen Argentinië. De spits van Besiktas nam de plaats in van die van FC Barcelona, omdat die al naar de kant was gehaald, openbaart Louis van Gaal.

Het moment staat vast nog in ieders geheugen gegrift. In minuut tien van de extra blessuretijd kreeg Oranje een vrije trap op de rand van de zestien. Zowel Teun Koopmeiners als Steven Berghuis stonden achter de bal, maar al snel werd duidelijk dat eerstgenoemde hem ging nemen. De middenvelder van Atalanta besloot niet op doel te schieten, maar Weghorst in de voeten aan te spelen. De rest is geschiedenis.

"De opzet was voor Memphis", aldus Van Gaal in gesprek met Mundo Deportivo. "Hij beweegt perfect met zijn rug richting het doel van de tegenstander en moest een schijnbeweging naar links maken om vervolgens met rechts af te maken."

Messi

Het moment liet de Argentijnen uiteindelijk even wankelen, maar niet meer dan dat. Na afloop kwam de frustratie er bij de Zuid-Amerikanen uit, waar Lionel Messi een hoofdrolspeler in was. De ster van Paris Saint-Germain ging zelfs even verhaal halen bij Van Gaal. "Ik bekritiseerde Messi helemaal niet, ik merkte gewoon op dat we er in 2014 in slaagden hem uit te schakelen door de bal niet naar hem te krijgen. Maar de Argentijnse pers heeft het verkeerd geïnterpreteerd", besluit Van Gaal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!