Nieuws

El Ahmadi hoopvol: 'Als je België, Spanje en Portugal kan verslaan, wie dan niet?'

El Ahmadi hoopvol: 'Als je België, Spanje en Portugal kan verslaan, wie dan niet?'

14-12-2022 19:44 Laatste update: 19:53
1

Oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi gelooft in een nieuwe Marokkaanse stunt. Hij is woensdagavond aanwezig in het Al Bayt Stadion om zijn goede vriend Hakim Ziyech te steunen. Om 20.00 uur staat de halve finale tegen Frankrijk op het programma.

"Ik sta een beetje te trillen, maar nu valt het nog wel mee. Als ik straks het volkslied hoor, zal dat nog wel wat meer zijn", aldus El Ahmadi, die zelf 62 interlands speelde voor het Marokkaanse elftal. "Deze dag is heel bijzonder. De halve finale bereiken, alle mensen in tranen zien, dat is gewoon echt een kippenvel-moment. Ik ben nu meer gespannen dan wanneer ik zelf voetbal."

Hij sprak Hakim Ziyech nog even voorafgaand aan de wedstrijd. "Ik heb hem gisteren (dinsdag, red.) toevallig nog even gesproken. Hij heeft ook de kaarten voor me geregeld. Daar ben ik hem dankbaar voor. Ik heb hem succes gewenst. Die jongens zijn voor mij al helden, als je kijkt naar wat ze nu al hebben gepresteerd."

El Ahmadi verwacht een moeilijke wedstrijd, maar houdt alle mogelijkheden open. "Als je Spanje, België en Portugal kan verslaan, wie dan niet? Ze hebben niet veel te verliezen en kunnen vrijuit spelen. Dat kan heel gevaarlijk zijn. Hopelijk zien we een mooie wedstrijd waarin Marokko gaat winnen."