Nieuws

AZ verlengt met verrassende eerste doelman: 'Zijn ontwikkeling natuurlijk gevolgd'

AZ verlengt met verrassende eerste doelman: 'Zijn ontwikkeling natuurlijk gevolgd'

12-12-2022 17:23

Hobie Verhulst heeft zijn contract bij AZ Alkmaar verlengd tot medio 2025. Dat melden de Alkmaarders op hun clubsite.

"Ik ben er natuurlijk erg blij mee", begint Verhulst. "Het proces is goed gegaan. De club wilde graag door en ik wilde ook graag door. Dan kom je er snel uit. Door alle drukte duurde het even, maar we zijn er goed uitgekomen met elkaar. Het is mooi dat ik de kans krijg om te laten zien wat ik kan op dit niveau en bij deze club", aldus de 29-jarige doelman.

AZ staat met Verhulst onder de lat momenteel vierde in de Eredivisie. De subtopper heeft vier punten minder dan koploper Feyenoord. "Alles bij elkaar is het een mooie eerste seizoenshelft, maar we gaan weer door", aldus Verhulst, die eerder voor MVV Maastricht, FC Volendam en Go Ahead Eagles uitkwam.

Ook Max Huiberts is blij met de contractverlenging van de doelman. "Dat stemt tot tevredenheid", aldus de directeur voetbalzaken van AZ. "Hobie heeft begin van het seizoen zijn plek veroverd onder de lat. Het is zijn eerste seizoen als eerste doelman in de Eredivisie. We hebben zijn ontwikkeling natuurlijk gevolgd. Richting de winterstop zijn we tot de conclusie gekomen dat hij deze contractverlenging verdient. In de zomer zou hij uit zijn contract lopen en daar wilden we niet op wachten. Daarom hebben we vroegtijdig verlengd."