Nieuws

Arsenal neemt drastisch besluit: Aubameyang niet langer de aanvoerder

Arsenal neemt drastisch besluit: Aubameyang niet langer de aanvoerder

14-12-2021 13:33 Laatste update: 14:09

Pierre-Emerick Aubameyang is niet langer de aanvoerder van Arsenal. De Gabonees is zijn band ontnomen nadat hij een disciplinaire overtreding was begaan.  

Op de clubwebsite laat Arsenal via een statement weten dat de aanvaller niet langer de captain is van The Gunners. 'Na zijn laatste disciplinaire overtreding van vorige week is Pierre-Emerick Aubameyang niet langer aanvoerder van onze club en komt hij niet in aanmerking voor de wedstrijd van woensdag tegen West Ham United', begint het relaas.  

'We verwachten van al onze spelers, en in het bijzonder van onze aanvoerder, dat ze werken volgens de regels en normen die we met zijn allen hebben vastgesteld en afgesproken', neemt de club een duidelijke positie in.  

Eerder deze week kwam de 32-jarige aanvaller te laat terug van een buitenlandse trip. Hij had toestemming om Engeland te verlaten wegens persoonlijke omstandigheden. De 71-voudig international van Gabon kwam te laat terug en dat had gevolgen voor het corona-protocol dat geldt bij de Londense club. Daarop besloot de clubleiding dus de aanvoerdersband af te nemen.