Nieuws

Boskamp wil speler bij Oranje zien: 'Ik had hem een halfuurtje gegund tegen Qatar'

Boskamp wil speler bij Oranje zien: 'Ik had hem een halfuurtje gegund tegen Qatar'

01-12-2022 08:52 Laatste update: 08:55

Jan Boskamp hoopt dat bondscoach Louis van Gaal dit WK nog Xavi Simons aan het werk zet. De aanvallende middenvelder zou het spel een stuk dynamischer kunnen maken bij het tot dusver lethargisch spelende Oranje.

Boskamp spreekt over zijn voorkeur voor Simons in gesprek met Het Belang van Limburg. "Je ziet dat het kereltje bij Barcelona en Paris-Saint Germain met wereldsterren zoals Messi en Mbappé heeft getraind. Hij denkt sneller dan de rest. Het spelletje gaat hem zo gemakkelijk af. Ik had hem een halfuurtje gegund."

De wedstrijd tegen Qatar was na een klein uur gespeeld, maar Van Gaal bracht Simons niet in het veld. Zonde, aldus Boskamp. "Voortdurend dat vervelende balletje breed. Deze 90 minuten, of waren het er 96, duurden zó lang. Ik kreeg er pijn van aan mijn Rotterdamse koppie. Na de 1-0 van Gakpo hoopte ik nog dat Oranje lekker zou ballen. Daar kwam niks van in huis. Om zoveel mogelijk energie te besparen heet dat dan. Wat een slap gelul allemaal", besluit Boskamp. Oranje staat zondag tegenover de Verenigde Staten, dat zich kwalificeerde na een nipte zege op Iran.