Nieuws

Van Basten betoogt tegenover Van der Sar: 'Ajax heeft een middelmatige selectie'

Van Basten betoogt tegenover Van der Sar: 'Ajax heeft een middelmatige selectie'

13-12-2021 09:24

Marco van Basten vind het huidige elftal van Ajax van middelmatig niveau. Edwin van der Sar kan zich niet vinden in de woorden van de analist. 

"Wat ik frappant vind bij Ajax: ze spelen geweldig samen, waardoor ze kunnen verrassen in Europa. Maar ik kijk ook naar individuele klasse. Dan vind ik dat ze een middelmatige selectie hebben", opent San Marco bij het Ziggo-programma Rondo. Van Basten vond het Ajax van vier jaar geleden, met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Hakim Ziyech van een hoger niveau. 

"De enige die ik echt goed vind is Jurriën Timber", aldus Van Basten, die ook zijn mening geeft over Sébastien Haller en Antony. "Antony lijdt heel veel balverlies. Haller vind ik niet meer dan een normale spits. Berghuis, nee, dat vind ik allemaal niet zo indrukwekkend. Ik vind het veel middelmaat."

Van der Sar is het oneens met de argumentatie van Van Basten. "Nou, met middelmaat ben ik het niet eens. Ik vind dat we een heel goede selectie hebben. De individuele klasse komt er bij Antony zeker uit." 

"Als Antony veertien keer een bal raakt, gaat 'ie zeven of acht keer naar een tegenstander. Voor een goede voetballer vind ik dat veel te veel", reageert Van Basten op de algemeen directeur van Ajax. "Een goede voetballer moet het intellect hebben om van de veertien ballen, elf keer zijn medespeler te vinden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!