Nieuws

Marokkaanse pers lovend over prestatie, Ziyech wordt gespaard na anoniem optreden

Marokkaanse pers lovend over prestatie, Ziyech wordt gespaard na anoniem optreden

23-11-2022 15:35 Laatste update: 15:39
1

Blijdschap overheerst bij Marokko pers nadat de nationale ploeg een punt (0-0) pakte tegen de verliezende WK-finalist van de vorige editie, Kroatië op de eerste wedstrijd in Qatar. VoetbalNieuws zet de belangrijkste bijdragen uit de Marokkaanse media over de prestatie van onder meer Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech op een rijtje.

Le Matin zag de Marokkanen een 'solide' partij op de mat leggen en is lovend over de defensieve stabiliteit. 'Er werd zonder bal gespeeld en tegelijkertijd voorkomen dat er een goal werd geïncasseerd.' Daarnaast is de krant kritische op de magere offensieve bijdrage. 'De aanvalslinie gaf geen voldoening.'

De onzichtbare Ziyech wordt gespaard door Le Matin. Het Franstalige dagblad zag de Chelsea-spelmaker een vrije trap op kansrijke positie om zeep helpen en stelt dat de linkerflank van Marokko zowel met als zonder de geblesseerd uitgevallen Mazraoui moeite heeft 'om het spel te beïnvloeden'.

'Een geruststellend resultaat'

De krant Assabah zag De Leeuwen van de Atlas 'een geruststellend' resultaat boeken in het eerste duel van het WK. Volgens het medium overschaduwt de op het oog ernstige blessure van Mazraoui het resultaat van Marokko. Toch overheerst trots nadat een punt gepakt werd tegen een elftal 'vol vooraanstaande' spelers.

Volgens Al Adath Al Maghirbia kan Marokko rustig achteroverleunen en toekijken wat België er vanavond van afbrengt tegen Canada. 'Alhoewel er maar weinig kansen werden gecreëerd' denkt het dagblad dat de nationale ploeg tevreden mag zijn met het punt