Wedstrijdverslag

Feyenoord klimt naar gedeelde eerste plek na nipte overwinning op Cambuur

Feyenoord klimt naar gedeelde eerste plek na nipte overwinning op Cambuur

10-11-2022 21:50
1

Feyenoord heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de eigen Kuip. De ploeg van trainer Arne Slot won met 1-0 van SC Cambuur en is daarmee gedeeld koploper van de Eredivisie.

Feyenoord begon voortvarend aan het thuisduel en kwam binnen vijf minuten al op voorsprong. Quilindschy Hartman tekende zijn eerste treffer aan in de hoofdmacht van de Rotterdammers: 1-0. Feyenoord zette na de openingstreffer aan en drukte Cambuur ver terug op de eigen helft. Orkun Kökçü en Javairô Dilrosun kregen mogelijkheden op de tweede treffer, maar Cambuur kwam goed weg in De Kuip.

In het tweede bedrijf was Feyenoord wat slordiger en dus hield Cambuur vertrouwen in een resultaat. De Friezen wisten echter geen grote kansen bij elkaar te voetballen en werden nauwelijks gevaarlijk. De bij Feyenoord ingevallen Santiago Giménez werd nog gevaarlijk, maar er werd niet meer gescoord in de Kuip. Door de overwinning klimt Feyenoord naar de tweede plek op de ranglijst, met evenveel punten als koploper PSV. Cambuur is terug te vinden op de zeventiende plek.