Nieuws

Ajax-PSV leek wel 'kinderdagverbijf': 'Niets met passie te maken, dit is agressie'

Ajax-PSV leek wel 'kinderdagverbijf': 'Niets met passie te maken, dit is agressie'

08-11-2022 08:23
1

De kraker tussen Ajax en PSV (1-2) liep zondag meermaals uit de hand. Oud-scheidsrechter Dick Jol heeft zich groen en geel geërgerd aan de opstootjes tijdens de topper.

"Een klein opstootje is oké", aldus Jol tegenover het Algemeen Dagblad. Vooral na het duel liep het compleet uit de hand toen André Ramalho direct na het fluitsignaal Edson Álvarez opzocht en de Mexicaan daarop reageerde. "Dit was iets anders. Tijdens de wedstrijd al, maar wat er na het laatste fluitsignaal gebeurde, was helemaal belachelijk", aldus de voormalig scheidsrechter.

"Volgens mij ging het ook nog door in de spelerstunnel. Dat heeft niets met passie te maken, dat is agressie", vervolgt Jol. "Ze vliegen elkaar aan en lopen elkaar achterna. Ik vind het een beetje zorgwekkend. De jeugd kijkt er naar en het amateurvoetbal, waar we ook genoeg problemen zien, kijkt ernaar. Het is gewoon niet goed."

Jol zag verder tijdens het duel niet veel noemenswaardigs gebeuren. Daardoor is de verbazing bij de oud-scheidsrechter nog groter. "Dat terwijl dit niet eens een onsportieve wedstrijd was, er is niets vervelends gebeurd. Maar bij het minste of geringste vliegen ze elkaar in de haren. Het zijn volwassen gasten, maar het leek wel een kinderdagverblijf."

"Vier, vijf, zes rode kaarten geven en flinke schorsingen uitdelen", ziet Jol als de enige oplossing. "Er gebeurt namelijk veel in zo’n opstootje. Nu is het eenmaal geel, we doen een plas en we gaan weer verder zoals het was. Je kan erop wachten dat het de volgende keer weer gebeurt."