Nieuws

Arsenal herovert koppositie in Premier League, oud-Feyenoorder tweemaal trefzeker

Arsenal herovert koppositie in Premier League, oud-Feyenoorder tweemaal trefzeker

30-10-2022 17:11
2

Arsenal heeft de koppositie in de Premier League weer heroverd. In eigen huis werd Nottingham Forest overtuigend met 5-0 verslagen, mede dankzij twee goals van oud-Feyenoorder Reiss Nelson.

De Londenaren waren donderdagavond nog te bewonderen in Eindhoven. In de vijfde poulewedstrijd van de Europa League gingen ze met 2-0 onderuit tegen PSV. In het Emirates Stadium werd zondag revanche geboekt. Gabriel Martinelli opende de score in de vijfde minuut. De Braziliaan kopte knap raak na een voorzet van Bukayo Saka. Dat vierden The Gunners door het shirt van Pablo Marí omhoog te houden bij de cornervlag. De Spanjaard wordt momenteel door Arsenal verhuurd aan AC Monza, maar ligt in het ziekenhuis. Afgelopen week raakte hij betrokken bij een steekpartij en is daarvan herstellende.

Assistgever Saka moest echter twintig minuten later al naar de kant. Hij raakte geblesseerd na een vervelende charge. Zijn vervanger was Reiss Nelson, die vorig jaar op huurbasis de Conference League-finale haalde met Feyenoord. In de Eredivisie scoorde hij in 908 minuten slechts twee keer, maar daar had de Engelsman nu nog geen half uur voor nodig. Vlak na rust was het twee keer raak. Eerst in de zelf gecreëerde rebound, daarna op een voorzet vanaf rechts.

Zo leek het verzet van Forest, dat vorige week nog verrassend won van Liverpool, al snel in de tweede helft gebroken. Arsenal speelde het restant van de wedstrijd eenvoudig uit en liep middels Thomas Partey en Martin Ødegaard uit naar 5-0. Nelson werd bovendien verkozen tot Man of the Match.

De driepunter leverde Arsenal dus weer de eerste plek op, nu het 31 punten heeft verzamelt. Dat zijn er twee meer dan directe achtervolger Manchester City, dat zaterdag nipt won van Leicester City: 0-1.