Gifbeker van Atléti nog niet leeg: Rojiblancos verliezen in slotseconden van Cadiz

29-10-2022 18:30

Atlético Madrid zal deze week graag snel willen vergeten. De Spanjaarden liepen eerder al averij op in de Champions League tegen Bayer Leverkusen en gingen zaterdagmiddag onderuit tegen Cadiz CF. Extra pijnlijk: de nederlaag werd geleden in de slotseconden van het duel.

Afgelopen week ging het fout voor Atlético tegen Leverkusen. De Rojiblancos keken tegen een 2-2 tussenstand aan toen het in de allerlaatste seconden van de wedstrijd nog een strafschop kreeg toegewezen. Die werd gemist door Yannick-Ferreira Carrasco, waardoor een vroegtijdige uitschakeling in de Champions League een feit is.

Zaterdagmiddag wilde de ploeg van Diego Simeone er alles aan doen om een kleine pleister op de wonden te doen, maar na één minuut ging het al mis tegen Cadiz. De Spaanse laagvlieger – die op plek 19 in de competitie was terug te vinden – kwam na één minuut al op een 1-0 voorsprong. Vlak voor tijd kwamen de Spanjaarden zelfs op een 2-0 voorsprong door Alex.

Toch leek het er even op dat Atlético een punt zou gaan redden. Luis Hernandez hielp de ploeg van Simeone een handje door een eigen goal te maken en in minuut 89 was het João Félix die de gelijkmaker op het scorebord zette. In de slotseconden ging het vervolgens alsnog mis voor Atléti. Ruben Sobrino maakte de winnende treffer.