Nieuws

NEC haalt opvolger voor technisch directeur Van Leeuwen op bij AZ

NEC haalt opvolger voor technisch directeur Van Leeuwen op bij AZ

28-10-2022 16:48

NEC heeft een opvolger gevonden voor vertrekkend technisch directeur Ted van Leeuwen. De Nijmegenaren stellen de 58-jarige Carlos Aalbers aan, die overkomt van AZ.

Dat meldt onder meer Voetbal International. Aalbers, die bij de Alkmaarders hoofdscout was, was al langere tijd nadrukkelijk in beeld. Hij is uiteindelijk gekozen uit drie kandidaten. Aalbers bekleedde de functie al eens eerder bij NEC, tussen 2007 en 2013. In de jaren tachtig en negentig was hij als speler ook actief voor de club van rood, groen en zwart. Verder nam de in Winssen geboren bestuurder ooit deel uit van de technische tak van FC Groningen en Willem II.

AZ-coach Pascal Jansen erkende vrijdagmiddag dat hij gemist zal worden. "Ik vind het zeer spijtig. Ik heb hem leren kennen als een zeer gewaardeerde collega. Hij is zeer integer en een echte vakman. Dus we gaan een goede kracht verliezen. Deze stap is hem van harte gegund." Voor Max Huiberts, de technisch directeur van AZ, ligt nu de taak om de vrijgekomen functie weer door iemand anders te laten invullen.