Nieuws

Kerkez trefzeker voor AZ in Europa: 'Deze overwinning was heel belangrijk'

Kerkez trefzeker voor AZ in Europa: 'Deze overwinning was heel belangrijk'

28-10-2022 09:30

Milos Kerkez wist donderdagavond te scoren in het duel tussen AZ en FC Vaduz. De Alkmaarders hebben met de 1-2 overwinning overwintering in Europa veiliggesteld. 

Kerkez sprak na afloop via de clubkanalen over de zege en zijn aandeel. AZ draaide de laatste weken slecht en daarom is overwintering in Europa een flinke opsteker. "De laatste drie duels gingen niet goed, daarom is deze overwinning heel belangrijk. Iedereen was heel gemotiveerd en wilde de flow weer terugvinden. Nu moeten we blijven gaan. Zondag volgt FC Volendam."

"Het was een lastige wedstrijd, we kwamen 0-2 voor en daarna kregen zij een aantal goede kansen. Wij maakten fouten en zij besloten een man of acht in ons strafschopgebied te zetten en ballen voor te geven. We hebben het echter volgehouden, ik ben trots op onze jongens."

Kerkez zorgde voor de openingstreffer. "Tijjani (Reijnders, red.) hoorde dat ik eraan kwam en ik raakte de bal gelukkig goed. In mijn hoofd dacht ik: deze moet ik scoren. Ik ben blij dat ik die goal heb kunnen maken en het team energie gaf", stelt Kerkez over zijn eerste Europese goal voor AZ. "Het is altijd bijzonder om als linksback te scoren, dus ik ben blij. Als je als back scoort, voelt het fantastisch", besluit de verdediger.