AZ doet goede zaken op bezoek bij Vaduz en plaatst zich voor volgende ronde

27-10-2022 20:43 Laatste update: 20:50

AZ heeft donderdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij FC Vaduz. De ploeg van Pascal Jansen won in Liechtenstein met 1-2. Milos Kerkez en Myron van Brederode namen de Alkmaarse treffers voor hun rekening.

Het duel tussen AZ en FC Vaduz kwam moeizaam op gang. Er ontstonden een aantal kleine kansjes over en weer, maar tot een honderd procent kans kwam het niet. In minuut 28 kwam pas het eerste échte gevaar, toen Vaduz-speler Fosso vanaf de rand van het zestienmetergebied net naast het doel van AZ schoot.

Voorsprong AZ
In de tweede helft was er meer actie in Liechtenstein. Kort na rust kwam AZ op voorsprong: 0-1. Reijnders gaf de bal mee aan Kerkez die het speeltuig met zijn zwakke been tegen de touwen schoot. Een kwartier later kwam AZ heel goed weg. Fosso leek te scoren, maar Verhulst bracht op prachtige wijze redding.

Een kwartier voor tijd breidde AZ de voorsprong uit via Van Brederode. De AZ-invaller rondde een geweldige aanval van de Alkmaarders af. Direct na de 0-2 scoorde de ploeg uit Liechstenstein de aansluitingstreffer na een fout van Bazoer, Hasler nam het doelpunt voor zijn rekening.

In de slotfase kwam AZ niet meer in de problemen, waardoor AZ het Conference League-treffen met 1-2 won van FC Vaduz. Dankzij deze overwinning is AZ verzekerd van Europese overwintering. De ploeg van Jansen heeft ook een grote kans op de groepswinst. De voorsprong op Dnipro-1 is vijf punten, maar de Oekraïners spelen wel nog tegen Apollon Limassol. Volgende week speelt AZ de laatste groepswedstrijd tegen Dnipro-1.