Nieuws

De Boer beleeft droomdebuut bij FC Groningen: 'Glimlach niet meer verdwenen'

De Boer beleeft droomdebuut bij FC Groningen: 'Glimlach niet meer verdwenen'

23-10-2022 16:58 Laatste update: 17:01

Jan de Boer heeft een droomdebuut achter de rug in de Eredivisie. De doelman van FC Groningen, die normaliter vierde is in de rangorde, stond zondag voor het eerst op het hoogste niveau op doel en keepte een uitstekende wedstrijd in de verrassende overwinning op PSV.

De Boer stond achteraf tegenover de camera van ESPN en kon zich geen beter debuut bedenken. "Vanaf de eerste minuut had ik een glimlach op mijn gezicht en die is er niet meer vanaf gegaan. Een waanzinnige manier om je eredivisiedebuut te maken. Ik hoorde het zaterdagochtend na de veldtraining en heb me sindsdien voorbereid op vandaag. Er was wel wat spanning, maar het ging ook al goed tegen Dordrecht. Dan moet je het ook in de Eredivisie laten zien."

De doelman stond meteen in de weg bij de eerste kans van PSV. "Voor je gevoel is de eerste bal het belangrijkst, dan ga je in die wedstrijd groeien en gaan de fans erachter staan. Dat is heel fijn voor zo'n wedstrijd. De kopbal die van de lijn werd gehaald was wel het lekkerst, moet ik zeggen."

Groningen speelde PSV ondersteboven met drie doelpunten in zes minuten: "Bizar, we maken al zo lastig goals dit seizoen. Met de fans erachter was het echt fantastisch. In het begin ga je het wel een beetje knijpen, maar als je ziet dat zo veel lukt, krijg je iets onoverwinnelijks over je heen. Het is ten eerste je droom om je eredivisiedebuut te maken, maar als je dat ook nog op zo'n manier mag doen... ik liet me even gaan. Normaal ben ik er niet zo van, maar na zo'n middag moet je ook de fans wel even bedanken", besluit De Boer.