Nieuws

Slot waarschuwde zijn ploeg: 'Hebben de eerste helft amper iets gecreëerd'

Slot waarschuwde zijn ploeg: 'Hebben de eerste helft amper iets gecreëerd'

22-10-2022 20:01

Arne Slot zag zaterdag een onthutsend zwak Feyenoord in de eerste helft. De trainer van de Rotterdamse club stelt dat het niet voor het eerst is dat de club in de eerste helft tekortschiet. 

Slot verscheen teleurgesteld voor de camera's van ESPN na het gelijke spel. Door het puntenverlies gooit Feyenoord twee dure punten weg en krijgt de concurrentie de kans weg te kruipen. "Onze eerste helft was heel matig, dat is duidelijk", stelt Slot. "We speelden tegen een tegenstander die heel compact rondom de zestien stond, daar hebben we vaker moeite mee. Daarnaast vond ik Fortuna niet te beroerd om er lekker voetballend uit te komen. Wij hadden niet het tempo, initiatief en intensiteit om dat lekker af te jagen. In de tweede helft was het anders."

Feyenoord schoot in de tweede helft uit de startblokken, zag ook Slot. "Het eerste kwartier na rust was indrukwekkend. We bleven maar kansen krijgen. Aan het eind van de rit hebben we 33 doelpogingen ondernomen en 12 corners gehad. Dat is eigenlijk in elke wedstrijd voldoende om meer dan één keer te scoren", verzucht de oefenmeester.