Breaking news

WK-voorselectie Oranje bekend: Van Gaal kiest voor Simons, Van de Ven en Bakker

WK-voorselectie Oranje bekend: Van Gaal kiest voor Simons, Van de Ven en Bakker

21-10-2022 13:00 Laatste update: 13:25
1

De voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar is vrijdag bekendgemaakt. Louis van Gaal heeft 39 namen opgenomen op de lijst. Micky van de Ven en Xavi Simons en Mitchell Bakker zijn de opvallende namen op de lijst. Joey Veerman, Lutsharel Geertruida en Jordan Teze zijn opvallende afwezigen. 

"Het is een flinke lijst en dat is eerlijk gezegd niet mijn stijl. Maar het is bekend dat de spelers die we volgende maand kiezen voor de definitieve selectie, nu al op deze voorlopige lijst moeten staan. Omdat niemand in de toekomst kan kijken moet je dus voorbereid zijn op mogelijke tegenvallers, zoals blessures", aldus Van Gaal op de website van de KNVB.

Opvallende namen op de lijst zijn Van de Ven van VfL Wolfsburg, Simons van PSV en Bakker van Bayer Leverkusen. Joey Veerman (PSV), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Jerdy Schouten (Bologna), Owen Wijndal (Ajax) en Jordan Teze (PSV) zitten niet bij de selectie. 

Van Gaal heeft nog tot 14 november om te beslissen wie er definitief meegaan naar Qatar. Dan is namelijk de deadline om de lijst in te leveren bij de FIFA. De KNVB maakt bekend dat de bondcoach al op 11 november de definitieve selectie bekend zal maken op de persconferentie. Op 20 november speelt Oranje vervolgens het eerste groepsduel op het WK tegen Senegal.

De bondscoach mocht in totaal maximaal 55 spelers opnemen in de voorselectie. Dat zijn er uiteindelijk dus 39 geworden. De definitieve selecties bestonden voorheen uit 23 namen, maar omdat het WK midden in het seizoen wordt gespeeld mogen dat er nu 26 zijn. Ook mogen er meer dan drie doelmannen worden meegenomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!