Breaking news

Cambuur in zak en as: De Jong legt taken als hoofdtrainer naast zich neer

Cambuur in zak en as: De Jong legt taken als hoofdtrainer naast zich neer

20-10-2022 14:08 Laatste update: 14:22
2

Henk de Jong stopt definitief als hoofdtrainer van SC Cambuur. De oefenmeester moet zijn taken op advies van de dokter naast zich neerleggen. Pascal Bosschaart en Martijn Barto zullen de taken voorlopig overnemen, meldt de club via de officiële kanalen.

Het is niet de eerste keer dat De Jong stopt als trainer van Cambuur, maar nu heeft het er toch alle schijn van dat het een definitieve zaak is. De trainer kampt al langere tijd met gezondheidsklachten, waardoor hij afgelopen seizoen al voor een langer periode aan de kant stond.

De trainer zich nu gaat richten op zijn herstel, maar het boek in Friesland is nog niet helemaal dicht. De komende periode wordt er in overleg met de club gekeken naar een passende functie voor hem.

'Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt', begint De Jong op de clubwebsite van Cambuur. 'Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters. We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen.'

Het huwelijk tussen Cambuur en De Jong was een gouden. De trainer heeft vrijwel alle records op zijn naam en werd drie keer in de Keuken Kampioen Divisie. zonder de verschillende uitstapjes tussendoor naar FC Groningen en De Graafschap duurde de samenwerking in totaal negen jaar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!