Nieuws

Urk eerste amateurclub in tweede bekerronde: 'Op De Vormt kan iedereen verliezen'

Urk eerste amateurclub in tweede bekerronde: 'Op De Vormt kan iedereen verliezen'

19-10-2022 07:27 Laatste update: 07:33

Bekervoetbal houdt de droom van iedere amateurclub levend, zo ook SV Urk. Dinsdagvond won de derdedivisionist met 2-0 van Staphorst, waardoor het zich kwalificeerde voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Spelers Lucas Schraal en Lucas Tol reageerden voor de camera's van ESPN.

Met de wetenschap dat in de tweede ronde ook de grote Nederlandse clubs kunnen worden geloot, zijn beide heren optimistisch. "Ik ben zelf PSV-fan, dus ik hoop dat we PSV loten en dan het liefst thuis. Op De Vormt kan iedereen verliezen. Dat zou een mooi avondje kunnen worden", zegt Schraal.

Tol heeft een voorkeur voor Ajax. "Ajax-uit zou fantastisch zijn, maar ik zou het ook heel mooi vinden als we tegen PEC Zwolle loten. Daar heb ik zelf een aantal jaren gespeeld. Er lopen nog wat oud-teamgenoten van me rond."

Met de winst komt er maar liefst 30.000 euro richting het vissersdorp. "Ik heb geen idee wat er mee wordt gedaan. Ik denk dat het voor de kleedkamers is of voor de energiekosten. Het is voor de club", blijft Tol praktisch.