Nieuws

Nainggolan over verbanning: 'Erg wat ik heb gedaan, maar misschien ook wat zwaar'

Nainggolan over verbanning: 'Erg wat ik heb gedaan, maar misschien ook wat zwaar'

18-10-2022 09:11

Radja Nainggolan houdt de gemoederen flink bezig in België. De Belgische routinier is uit de selectie gezet van Royal Antwerp en heeft spijt van zijn daden, maar had zo’n zware straf nou ook weer niet verwacht.

De misstappen stapelden zich op afgelopen week. Eerst werd Nainggolan gepakt voor het rijden zonder rijbewijs, waarna hij zondag ook nog eens een e-sigaret rookte op de bank in aanloop naar de wedstrijd tegen Standard Luik. Dat gaf het door Marc Overmars en Mark van Bommel Nederlands getinte Antwerp reden om hem uit de selectie te zetten.

Aanvankelijk bleef het wat stil in kamp-Nainggolan, maar de Rode Duivel heeft van zich laten horen op Instagram. 'Ik wil hier even zeggen dat ik het ook erg vind wat ik heb gedaan. Ik verklaar dit zelf ook volledig fout, maar had er op die moment gewoon niet bij stilgestaan’, begint de middenvelder. ‘De club heeft een beslissing genomen die ik enkel kan accepteren, ook al vind ik het misschien zelf wat te zwaar. Ik ga op één of andere manier toch proberen om mijn steentje bij te blijven dragen.'

Naast het verlies van Nainggolan beleeft Antwerp ook op sportief vlak een wat mindere periode. De club uit de havenstad verloor met 3-0 in Luik. Die eindstand was na negen minuten al bereikt.