Breaking news

Mechelen rekent Buijs teleurstellende resultaten aan en verbreekt samenwerking

Mechelen rekent Buijs teleurstellende resultaten aan en verbreekt samenwerking

17-10-2022 16:53 Laatste update: 16:56

Het avontuur van Danny Buijs bij KV Mechelen is ten einde. De Belgische club heeft besloten om de Nederlandse trainer te ontslaan naar aanleiding van teleurstellende resultaten. Steven Defour is naar voren geschoven als nieuwe coach.

In een uitgebreid statement op de clubsite wordt het ontslag toegelicht. "Danny Buijs had als opvolger van Wouter Vrancken absoluut geen makkelijke taak", zegt CEO Frank Lagast namens KVM. "We geloofden echt in een samenwerking op lange termijn, want Danny is een voetbaldier met veel voetbalkennis en een sterke communicatie. De resultaten volgden echter niet en daarom nemen we deze beslissing."

De teleurstellende dertiende plaats na twaalf wedstrijden wordt Buijs dus fataal. Met het ontslag van de voormalig FC Groningen-trainer heeft de club in Defour al heel snel een nieuwe trainer gevonden. "Er is voldoende kwaliteit aanwezig in deze spelersgroep, ook al tonen de resultaten en de manier van spelen dat misschien niet. Steven focust zich nu op de wedstrijden tegen Standard (woensdag) en Eupen (zaterdag) en blijft ook nadien aan als hoofdcoach", licht directeur Gert van Dyck de keuze voor de nieuwe trainer toe.