Nieuws

Veerman blinkt uit op ooit zo verfoeide positie: 'Heb het vorig jaar ook gedaan'

Veerman blinkt uit op ooit zo verfoeide positie: 'Heb het vorig jaar ook gedaan'

14-10-2022 09:07

Joey Veerman heeft een beloning gekregen voor zijn prestaties tegen FC Zürich. De middenvelder maakte een sterke beurt als nummer tien, wat de UEFA ook niet onopgemerkt is gebleven.

Buiten zijn twee goals om, was Veerman ook erg belangrijk in het aanvallende spel van PSV. Dat alles deed de Volendammer vanaf de nummer tien positie, een positie waar hij aan het begin van het seizoen wat minder positief over was. “Ik ben een 8”, klonk het destijds na het debacle in de Champions League play-offs tegen Rangers FC.

“Ik heb het vorig jaar ook wel een paar keer gedaan, vanaf die positie”, vervolgt de ervaringsdeskundige bij ESPN, die steeds meer door krijgt hoe hij wil bewegen in het veld. ‘Ik merk dan dat ik toch meer naar de kant van Cody Gakpo trek om de combinaties aan te gaan. Dan is het goed dat Xavi Simons aan de andere wat meer aan de binnenkant speelt en dus ook af en toe uitkomt op 10”, luidt de analyse van Veerman.

Zijn prestaties leveren Veerman wellicht een eretitel op. De UEFA heeft bekend gemaakt dat de middenvelder kans maakt op de eretitel ‘Speler van de Week’ in de Europa League. Daarnaast maakt zijn tweede treffer nog eens kans op ‘Doelpunt van de Week’.